Kontak

Во AR, достапно од ar, еден од нашите врвни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што се собираат и снимаат од AR и како ние ги користиме.Доколку имате дополнителни прашања или ви требаат дополнителни информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-локација во однос на информациите што тие ги споделиле и/или собираат во AR. Оваа политика не се однесува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација.Дозвола

Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.Информации што ги собираме

Личните информации што треба да ги дадете и причините зошто од вас се бара да ги дадете, ќе ви бидат објаснети кога ќе побараме од вас да ги дадете вашите лични податоци.Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораките и/или прилозите што може да ни ги испратите и други информации што можете да изберете да ги дадете.Кога се регистрирате за сметка, може да побараме информации за вашите контакти, вклучувајќи работи како вашето име, име на компанија, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.Како ги користиме вашите информации

Ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и за:Обезбедете, управувајте и одржувајте ја нашата веб-страница

Подобрете, приспособете и проширете ја нашата веб-страница

Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-страница

Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност

Комуникација со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-локацијата и за маркетинг и промотивни цели

Испрати ти е-пошта

Најдете и спречите измама

Датотеки за евиденција

AR следи стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават тоа и се дел од аналитиката на хостинг сервисот. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, давател на интернет услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез, а можеби и број на кликнувања. Тоа не е поврзано со какви било информации за лична идентификација. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците низ веб-локацијата и да се соберат демографски информации.Политика за приватност на рекламниот партнер

Може да ја консултирате оваа листа за да ја најдете Политиката за приватност за секој партнер за рекламирање AR.Рекламните сервери или рекламните мрежи од трета страна користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и врски што се појавуваат на AR, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога тоа ќе се случи. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.Имајте предвид дека AR нема пристап или контрола врз колачињата што ги користат овие трети лица огласувачи.Политика за приватност на трета страна

Политиката за приватност на AR не се однесува на други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Ова може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции.Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.Права на приватност на CCPA (Не продавај ги моите лични информации)

Според CCPA, меѓу другото, потрошувачите од Калифорнија имаат право на:Барајте бизнисите кои собираат лични податоци на потрошувачите да ги обелоденат специфичните категории и делови од лични податоци што бизнисите ги собрале за потрошувачите.Побарајте од бизнисот да ги избрише сите лични податоци за потрошувачите што ги собрал бизнисот.Барајте од бизнисите кои продаваат лични податоци на потрошувачите, а не да продаваат лични податоци за потрошувачите.Доколку поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте не.Права за заштита на податоци GDPR

Сакаме да се увериме дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:Право на пристап – Имате право да барате